Tabără de introducere în conceptele arhitecturale românești și nu numai!

Loc de desfășurare – zona Curtea de Argeș.

Modalitate de desfășurare – tabăra are la bază transmiterea unor idei de baza de arhitectură, cu accent pe cele ale casei tradiționale – elemente arhitectonice, materiale de construcție, elemente de decor tradițional și funcțional.

Prezentarea tehnică vă fi făcută de un student la arhitectură, care le va explica taberiștilor, pe înțelesul lor, pentru început, niște noțiuni de bază de arhitectură, având ca finalitate un mini proiect de casă făcut individual sau în echipe.

Pasul al doilea, după însușirea acestor concepte, va fi organizarea unui atelier de ”băsmuit” și aici nu mă refer la basma, ci la realizare de basme cu personaje din casa tradițională românească.

Pasul al treilea – prezentare a unor case tradiționale românești, din diferite zone ale țării.

Presărăm pe alocuri cu povești populare și jocuri tradiționale, dar să nu uităm că, la sate, copiii primeau de mici îndatoriri clare și își urmau părinții la treburile de zi cu zi.

Fără tablete, telefoane sau alte mostre ale tehnologiei.

Vor avea un toiag si un băț de soc… bune înlocuitoare ale celor de mai sus.

Și pentru că trebuie să ne bucurăm de vară, vom avea parte și de drumetie și exercitii de orientare. Ar fi frumos să putem construi o casă în adevăratul sens al cuvântului, dar ne vom limita la amenajarea unui loc unde să ne petrecem noaptea. Vom dormi în cort, cei mai curajoși dintre noi. Și vom avea parte de proiecție de film, concurs de talente, karaoke, seară de board games și...ce mai doresc copiii. Vor avea libertatea să aleagă programul din fiecare seară.

Pe parcursul celor 6 zile vom avea 4 drumeții, coordonate de colaboratorii noștri de la Salvamont Curtea de Argeș.

Calendarul taberelor 2019 va fi actualizat după data de 1 februarie 2019.

Contact - Ramona Blidaru 0730.129.550

Ioana Timiș 0729.003.314